Tropf Blumat bewateringssyteem voor kuipplanten, potplanten, bloembak en dakterras

De Tropf Blumat bestaat uit een keramische sensor plus gietknop met een membraam dat door onderdruk beweegt. Deze sensor wordt ca. 8-10 cm in de kluit gestoken. De onderdruk ontstaat als de kluit droger wordt en het membraam naar beneden getrokken wordt. De watertoevoer wordt daardoor geopend en het verbruikte vocht wordt door de 3 mm dikke flexibele slang weer aangevuld tot de ingestelde waarde. Voor diepe potten is er ook de maxi Blumat die diep in de pot meet. Deze geeft minder vaak water, maar dan wel intenser.

Door middel van een stelschroef kunt U de vochtigheidsgraad van de kluit instellen. Zelfs het overwinteren van kuipplanten gaat goed, door het druppelpunt dichter bij de Blumat kegel te zetten waardoor deze eerder sluit en dus minder water geeft. Via Blumat kunt U nu ook voeding met het water meegeven, zodat ook deze doseerbaar is en U altijd naar wens meer of minder kunt geven.
Ook is het mogelijk het bewaterings-gebied uit te breiden met verdeeldruppelaars. Ook deze zijn instelbaar. Als er voeding meegegeven wordt of bij kalkrijk of hard water, dienen deze wel onderhouden te worden.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over een van onze producten? Neem dan contact met ons op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search