TROPF BLUMAT

Irrigatie systeem

Ideaal tijdens vakantie afwezigheid
Absoluut veilig
Altijd de juiste hoeveelheid water
Uw planten in topconditie!
Zorgloos op vakantie

MAAK UW KEUZE

TROPF BLUMAT
De Tropf Blumat bestaat uit een keramische sensor plus gietknop met een membraam dat door onderdruk beweegt. Deze sensor wordt ca. 8-10 cm in de kluit gestoken.
BLUMAT KAMERPLANT
De Tropf Blumat voor kamerplanten werkt niet op waterdruk, maar zuigt het water op uit een naast de pot geplaatst reservoir. Zodra de kluit droog begint te worden, ontstaat onderdruk in de kegel en de aanvoer van water uit het reservoir begint.
BLUMAT DIGITAAL
De Blumat Digitaal Tensio vochtmeter voor de wortelkluit wordt, nadat deze is gevuld met water tot aan de markering in de aarde gestoken. Door de zuigkracht van de wortels ontstaat er onderdruk welke in mbar is af te lezen.

EEN GREEP UIT ONZE COLLECTIE

Tropf Blumat Bewateringssysteem

Gewone irrigatie systemen voor het bewateren van kuipplanten en kamerplanten, geven het water tijdgestuurd per computer af en houden géén rekening met weersinvloeden, zoals zoninstraling, actuele vochtigheid van de aarde en de individuele waterbehoefte van de plant.

Bij het Tropf Blumat irrigatie systeem is dat anders. De natuur doet het zelf.

Bij dit eenvoudig doordachte bewateringssysteem heeft U geen stroomaansluiting en geen computer nodig. Elke met water gevulde keramische kegel reageert op het vochtgehalte in de kluit waarin deze zich bevindt en meet als het ware de zuigkracht van de wortels. Hierdoor geeft de keramische sensor, die niet alleen meet, maar ook water geeft, altijd precies de hoeveelheid water af die de pot plant nodig heeft.

Het water wordt langzaam afgegeven, waardoor dit aan de omgevingstemperatuur wordt aangepast. De plant kent geen stress en zal gezond groeien en bloeien.

Er zijn twee systemen: Tropf Blumat irrigatiesysteem voor het verzorgen van kuipplanten, bloembak, kas en terras en Blumat voor de verzorging van kamerplanten. U kunt het irrigatie systeem naast het gehele groeiseizoen, ook tijdens het vorstvrije overwinteren van uw planten zijn werk laten doen, maar ook optimaal gebruiken als vakantiebewateringsset voor het water geven tijdens afwezigheid of vakantie.

Daarnaast kunt U de vochtigheid van de kluit optimaal controleren met de Blumat DigitaleTensiometer, zodat de keramische sensoren perfect in te stellen zijn. Uw planten zijn in goede handen. De Blumat Digitale Tensiometer is vernieuwd door betere digitale afleesmogelijkheden van de kop. Tevens heeft de batterij een langere levensduur. Is nu breed inzetbaar in de professionele tuinbouw.

HOE WERKT BLUMAT?

Untitled-2

Geen digitale meters

Untitled-2s

Geen tijd schakelaars

Untitled-2dddd

Droogte van de grond
bepaalt waterafgifte

Untitled-2dfdfdfdf

Nooit te veel water

Untitled-2dddddd

Water & milieu besparend

BEKIJK ONZE VIDEO’S

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over een van onze producten? Neem dan contact met ons op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search